Kwaliteit

Coniferen uit Flevoland

In Oostelijk Flevoland tussen Swifterbant en Lelystad kweken wij de mooiste en sterkste coniferen. We hebben verschillende soorten maar we hebben vooral uitstekende kwaliteit!

Vruchtbare grond

Belangrijk voor coniferen is dat ze een sterke kluit hebben. Compacte wortels die tegen een stootje kunnen. De Flevolandse klei is zeer vruchtbare grond en behoort niet voor niets tot de duurste landbouwgrond ter wereld.

Sterke coniferen uit Flevoland

Er is naast de vruchtbaarheid echter nog een factor die maakt dat de Flevolandse klei zo in trek is. De grond is hard en geeft veel druk op het gewas. Hierdoor ontstaat er een strijd tussen de plant en de grond. De weerstand voor de wortels is groter door de druk van de klei. Hierdoor groeien deze sterker.

Dit natuurlijke proces is niet na te bootsen in andere grondsoorten. Voor u betekent dit dat uw conifeer een overlever is en sterke wortels heeft. De kans dat uw plant het in uw tuin het niet goed doet is hierdoor veel kleiner. Dat is zeer prettig om te weten want het scheelt u natuurlijk later de kale plekken in uw haag.

Het was niet altijd prettig dat de Flevolandse klei zo hard is.
De harde Flevolandse klei was niet altijd prettig.